Als mens zijn we continu bezig om ons gedrag te veranderen en aan te passen. Soms lukt dit echter niet, omdat een bepaalde manier van denken, voelen of reageren diep is ingesleten. Dit noemen we een schema. Als een schema zorgt voor klachten, kan schematherapie uitkomst bieden.

Bij GGZ Heuvelrug kun je schematherapie in groepsverband volgen. Onze ervaring is dat deze groepssessies goede resultaten opleveren. Je kunt veel leren van anderen en je staat er nooit alleen voor. Daarnaast geeft deze opzet ons de mogelijkheid om de kwaliteit van zorg te verbeteren, ondanks forse bezuinigingen in de gezondheidszorg. We bieden intussen verschillende groepen aan, zodat er altijd een vorm van schematherapie is die bij jou past.

Groep I: leer je schema’s kennen
In deze groep maak je kennis met schematherapie. In vier sessies van 90 minuten leer je je ingesleten patronen en schema’s kennen. Ook ga je verbanden zien tussen je klachten en schema’s.

Groep 2: daag je schema’s uit
In 12 sessies van 90 minuten leer je hoe je jouw ingesleten patronen kunt veranderen. Je gaat je valkuilen herkennen en we reiken je tools aan om je gedrag aan te passen.

Groep 3: mijn schema’s ervaren
Ook deze groep duurt 12 sessies van 90 minuten. Je leert dingen om je stabieler te voelen in het leven. Allereerst leer je stress te verminderen. Tevens leer je om te gaan met moeilijke emoties, op een constructieve en gezonde manier.

Groep 4: de ander en mijn schema’s
Dit is een dynamische groep. Door interactie met je groepsleden leer je namelijk met jouw ingesleten patronen om te gaan.

Wil je meer informatie over (één van) deze groepen? Of wil je je direct aanmelden? Neem dan contact met ons op!