Eind vorig jaar schreven wij al eens over schematherapie. Deze therapievorm helpt je om de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en zorgt ervoor dat deze patronen kunnen veranderen. Sinds kort bieden wij schematherapie ook in groepsverband aan.

Schematherapie combineert elementen uit verschillende therapievormen. Het helpt mensen die steeds dezelfde dingen doen, maar hun gedrag niet kunnen veranderen. Vaak reageren deze mensen bijzonder heftig op bepaalde situaties, waarbij de emotionele reactie niet in verhouding staat tot de ernst van de gebeurtenis.

Groepstherapie helpt
Het blijkt dat behandeling in groepen erg effectief is. Door herkenning van je eigen klachten bij anderen, kun je elkaar vaak verder helpen. Zo leer je van elkaar, sta je er niet alleen voor en bereik je snel resultaat.
Een ander voordeel van groepstherapie is dat we door deze constructie de mogelijkheid hebben om de kwaliteit van zorg sterk te verbeteren. In de gezondheidszorg wordt flink bezuinigd. Daardoor zijn individuele behandelingen bij veel klachten en problemen te kort. Door de behandeling in groepsverband worden de kosten gespreid en kunnen we dus de kwaliteit op een hoger niveau brengen.

Benieuwd of dit iets voor jou kan zijn? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!