Medewerkers

Bij GGZ Heuvelrug werken goed opgeleide professionals, die elk een eigen vakgebied hebben. Sommige therapeuten zijn daarnaast expert in hun eigen discipline, bijvoorbeeld doordat zij jarenlange ervaring hebben opgebouwd en daarnaast tevens doceren in het betreffende vakgebied. In principe word je altijd behandeld door een professional met een universitaire opleiding. Eventueel kun je ook kiezen voor behandeling door een expert. Hiervoor maken wij graag een behandelplan op maat.

Bij GGZ Heuvelrug sta jij centraal. Wij hebben een uitgebalanceerd team van specialisten, waardoor we alle specialismen in eigen huis aan kunnen bieden. Vanzelfsprekend werken onze specialisten intensief met elkaar samen, om zo de beste zorg te kunnen bieden. Wij besteden veel aandacht aan de relatie tussen therapeut en cliënt. Wij richten ons niet alleen op het probleem waarvoor je je bij ons hebt aangemeld, maar ook op de therapeutische relatie tussen onze behandelaren en jou als cliënt. Niet achteraf met evaluatievragenlijsten, maar al bij de intake. Door kritisch te kijken naar jouw persoonlijke voorkeuren en karaktereigenschappen kunnen wij de behandelvorm kiezen die het beste bij jou past. Onderzoek heeft aangetoond dat een dergelijke aanpak de kans op positieve resultaten van de behandeling significant vergroot.

Maak hieronder alvast kennis met de specialisten van GGZ Heuvelrug.

Merel Uppelschoten

GZ-psycholoog

 

Loes Wallink

GZ-psycholoog

Ik ben GZ-psycholoog en werk met een combinatie van technieken vanuit onder andere schematherapie, mindfulness en cognitieve gedragstherapie. Mijn werkstijl kan ik het beste omschrijven als open en openminded, positief, ervaringsgericht, gericht op zelfredzaamheid, maar ook waar nodig en gewenst steunend en structurerend. In mijn vrije tijd mag ik graag actief bezig zijn met oa. wandelen, hardlopen, dansen. Ook ga ik graag op pad met mijn vriend, vrienden of familie. Daarnaast vind ik het fijn de rust op te zoeken door te lezen, yoga/ meditatie of creatieve projecten op te pakken.

Mijn werkdagen zijn: maandagochtend, dinsdag, woensdag en donderdag.

 

Jessica Koch

GZ-psycholoog i.o.

Momenteel volg ik de post-master opleiding tot GZ-psycholoog. Ik werk graag met technieken vanuit de cognitieve gedragstherapie, ACT en schematherapie.

In mijn werk vind ik het belangrijk om vanuit een gelijkwaardige, respectvolle behandelrelatie samen te werken met de cliënt.

 

Sieke Kruyt

Psychiater / relatie- en gezinstherapeut

Na de medische studie in Amsterdam koos ik voor de op psychotherapie gerichte psychiater-opleiding in Licht en Kracht in Assen. Sinds ’94 ben ik psychiater. In de loop der jaren heb ik in veel verschillende teams op veel verschillende gebieden van de psychiatrie gewerkt; zoals bij Altrecht als straatpsychiater met mensen met psychoses en verslavingsproblematiek, op een (poli-)kliniek voor ouderenpsychiatrie en op de afdelingen voor behandeling van mensen met persoonlijkheidsproblematiek. Ik ben verder geschoold in de relatie- en gezinstherapie, waarbij vooral de EFT methode goed bij mij past, en ik werk sinds 2011 als zodanig bij GGZ Heuvelrug. In iedere behandeling vind ik het belangrijk om samen uit te zoeken hoe in de loop van iemands leven de klachten zijn ontstaan, wat daarop van invloed is (geweest) en wat de invalshoeken zijn die kunnen helpen de klachten te verminderen. 

Ik ben graag buiten, aan tafel met gezin, vrienden en familie en heb ook behoefte aan tijd alleen doorbrengen, bijvoorbeeld met boeken, films of met niets. 

Sinds begin 2021 ben ik een dag minder gaan werken, en ben nu, naast het werk bij Altrecht, leertherapeut en coach voor jonge psychiaters en SCEN arts, alleen nog op woensdag bij GGZ Heuvelrug. 

Mijn werkdag is: woensdag.

 

Carmen Seegers

Psycholoog

Als behandelaar vind ik het belangrijk dat cliënten zich op hun gemak voelen en de ruimte voelen om kwetsbaarheden te delen. Ik ga graag samen met hen op zoek naar waar klachten vandaan komen en wat er nodig is om minder belemmerd te worden hierdoor. Humor laat ik graag onderdeel uitmaken van de therapie, voor een beetje luchtigheid op zijn tijd. Ik werk met name veel met CGT en schematherapie.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met koken, lang tafelen, op reis gaan en spelletjes doen met vrienden en familie. 

Mijn werkdagen zijn: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

 

Mieke Spronk

Psycholoog

 

De heer W. Amptmeijer

Psychiater

 

Lisette Andriessen

GZ-psycholoog

 

Lieveke Goossens

Psycholoog

Ik behandel voornamelijk mensen met ARFID (Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder), eetbuistoornis en in mindere mate boulimia en anorexia. Daarnaast zie ik ook een aantal cliënten met andere problematiek. In de behandeling gebruik ik graduele exposure (bij ARFID), schematherapie en diverse CGT technieken. Ik gebruik eigenlijk geen strikte protocollen, want daar ben ik te eigenwijs voor. Ik vind het juist belangrijk dat de cliënt zich echt gezien voelt en dat we samen op zoek kunnen gaan naar de oorzaak/herkomst van de klachten. In mijn vrije tijd wandel, kook en lees ik graag. Daarnaast heb ik een grote arbeidsintensieve tuin. Ik woon samen met mijn drie zonen van nu 18, 17 en 13 jaar, onze hond en kat, mijn man is onlangs overleden. 

Mijn werkdagen zijn: dinsdag en vrijdag.

 

Anne-Wimke Kingma

GZ-psycholoog i.o.

 

Willem Barents

Klinisch psycholoog / psychotherapeut

Johan Broekhuis

Psychotherapeut

In de afgelopen jaren heb ik mij als behandelaar verdiept in schematherapie en systeemtherapie. Daarnaast ben ik ook werkzaam als bestuurder van GGZ Heuvelrug en houd mij vanuit die functie ook bezig met de wet en regelgeving in de GGZ. Ik vind het belangrijk om goede kwaliteit te kunnen bieden voor cliënten maar ook voor een prettig werkklimaat voor de medewerkers. Ik werk vanuit verschillende referentiekaders en overleg met mijn cliënten wat hen het meest aanspreekt als behandelkader. Van belang vind ik ook de inzet van systeemtherapie om familie te betrekken bij de behandeling vanuit de gedachte dat je als mens deel uitmaakt van leefverbanden en je nooit klachten alleen hebt maar altijd verbonden bent met anderen. Ik werk zowel directief als non-directief maar altijd vanuit een betrokken en deskundige opstelling in de behandelrelatie. 

Ik ben getrouwd met Marlies en we hebben samen 2 kinderen; een zoon en een dochter die uitwonend zijn. Muziek maken (bassist) vind ik leuk om te doen, maar ik bezoek ook graag concerten van allerlei muziekgenres. Verder lees ik graag en doe ik regelmatig aan sport.

Mijn werkdagen zijn: dinsdag en woensdag (thuis), donderdag en vrijdag (Driebergen). 

 

Nadine Weisscher

Klinisch psycholoog / psychotherapeut

Binnen GGZ Heuvelrug ben ik werkzaam als klinisch psycholoog. In mijn werk heb ik aandacht voor de therapeutische relatie vanuit een rustige, beschouwende, weloverwogen en analytisch houding maar ook nuchter/scherp en doortastend indien nodig. In de behandeling integreer ik cognitieve, mentaliserende en systemische elementen en ligt mijn affiniteit bij de (psycho)diagnostiek en een jongvolwassen doelgroep. Naast de behandelinhoudelijke kant van het werk, beleef ik veel plezier aan het opleiden van collega’s en de beleidsmatige kant. Het houdt je scherp en zo blijf je zelf ook voortdurend in ontwikkeling als professional.

Mijn werkdagen zijn: dinsdag- en woensdagochtend (Veenendaal) en donderdag (Driebergen).

 

Marlies Gommeren

Slaapcoach / Hearthmath coach

Sinds 1978 psychiatrisch verpleegkundige en heb gewerkt op APZ, PAAZ en heb ervaring met volwassenen, geriatrie en kinderpsychiatrie. Sinds 15 jaar ben ik coach bij Heartmath Benelux, Stressreductie met biofeedback, vooral voor cliënten met chronische stress, angst en paniekklachten, depressies, zo ook de slaapstoornissen.

Behalve de stressreductie geef ik ook slaaptraining. Mijn vrije tijd vul ik graag in met koken, bakken, in de tuin rommelen, likeuren maken, wandelen en creatief bezig zijn met de naaimachine. Ik ben ruim 40 jaar samen met mijn partner en we hebben samen een dochter en een zoon.

Mijn werkdag is: vrijdag (Driebergen).

 

Maria Haagsma

Psycholoog

Ik werk als psycholoog bij GGZ Heuvelrug, waar ik voornamelijk werk met ACT, schematherapie en lichaamsgerichte therapie. In mijn werk hecht ik veel waarde aan de behandelrelatie. Ik stel mijn cliënten centraal en stem hier de behandelmethoden op af. Ik vind het in ieder geval belangrijk om lichaam en gevoelsbeleving mee te nemen in de therapie. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten in beweging; wandelen, fietsen/wielrennen, hardlopen en zeilen. Verder doe ik aan yoga/meditatie, waar ik enkele opleidingen in heb gedaan (yoga docenten opleidingen, trauma sensitive yoga).

Mijn werkdagen zijn: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

 

Marion Göttgens

Psycholoog

Over het algemeen werk ik veel met ACT en schematherapie. Echter kunnen cliënten ook bij mij terecht voor EMDR en voor therapie bij chronische pijn en chronische vermoeidheid. In ieder behandeltraject kijk ik graag mee naar hoe cliënten het beste uit henzelf kunnen halen en weer vertrouwen kunnen krijgen in hun eigen functioneren.

In mijn vrije tijd wandel, lees en schrijf ik graag. Ik woon samen met mijn partner en onze dochter.

 

Stephanie van de Brug

Psycholoog

Ik ben Stephanie en ben GZ-psycholoog in opleiding. Ik vind het in mijn werk belangrijk dat de cliënt zich veilig en op zijn/haar gemak voelt, daarnaast is er ruimte voor humor om wat lucht te brengen als dat even nodig is. Als het helpt gebruik ik persoonlijke voorbeelden om te normaliseren en iemand op weg te helpen. Ik werk voornamelijk met schematherapie, EMDR, een combinatie hiervan en ACT. Buiten werktijd houd ik me graag bezig met koken en lezen. Ik houd van lekker eten en op vakantie gaan (het liefst skiën). Ik woon samen met mijn vriend en dochter.

Mijn werkdagen zijn: maandag, woensdag en vrijdag.

 

Arno van Dongen

Psychiater / psychotherapeut

Als mens kunnen we af en toe vastlopen in het leven. Samen met ons team denk ik dan mee op welke manier we u dan weer verder kunnen helpen. Ik ben dan ook een teamplayer en geloof in de kracht van het team. Dit met name omdat de complexe problemen waar we en u in het leven mee te maken krijgt, niet door eenvoudige oplossingen te verhelpen zijn. Bij GGZ Heuvelrug hebben we de afgelopen jaren een heel hecht en deskundig team gecreëerd waar ik graag onderdeel van uitmaak. Hierdoor helpen we u verder!

Mijn naam is Arno van Dongen, ik ben geregistreerd psychiater, cognitief gedragstherapeut en MBA. In mijn vrije tijd houd ik erg van sporten en actief buiten zijn. Ik hoop u graag te ontmoeten bij GGZ Heuvelrug!

 

Astrid Oostema-Wolschrijn

Office manager

Monique Peperkamp

GZ-psycholoog

Mijn streven is mensen te helpen in hun persoonlijk ontwikkelproces als het leren omgaan met pijn, persoonlijke worstelingen, uitdagingen en de hobbels van het leven. Zo ontstaat er ruimte om te kunnen kiezen en handelen naar wat in het leven (voor jou) betekenis geeft en van waarde is. Ik werk met technieken vanuit ACT en schematherapie. Gebruik ook elementen vanuit MBCT en MBT.

In mijn vrije tijd houd ik van yoga, reizen en samen zijn met mijn dierbaren.

Mijn werkdagen zijn: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

 

Robbin Cleffken

Psycholoog

Van mijn cliënten krijg ik vaak te horen dat ze vinden dat ik echt naar ze luister en dat ze zich veilig en op hun gemak bij mij voelen. Dat vind ik ook zeer belangrijk in een behandeltraject. Ik streef ernaar om met warmte, een open houding en zonder oordeel mee te denken met cliënten en ze op een empathische manier een spiegel voor te houden. Ik werk met technieken vanuit de cognitieve gedragstherapie, compassion focused therapy en schematherapie. 

Buiten werktijd ga ik graag het bos in om te wandelen of te mountainbiken. Binnenshuis weet ik me echter ook goed te vermaken met gamen, puzzelen, lezen en muziek luisteren. Ik houd van gezelligheid, lekker eten en drinken, lang tafelen met vrienden en familie.

Mijn werkdagen zijn: woensdag en vrijdag.

 

Rebekka Meijer

Psycholoog

Een behandeltraject is wat mij betreft maatwerk, omdat niet iedereen hetzelfde nodig heeft. Daarom vind ik het belangrijk om samen met cliënten te onderzoeken wat werkt, met oprechte aandacht en transparantie. Ik gebruik daarbij technieken vanuit ACT, mindfulness, schematherapie en CGT. In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met lezen, koken, uitgebreid tafelen, wandelen en het uitproberen van verschillende vormen van sport/beweging (van boksen tot yoga). Ik woon samen met mijn vriend en twee katten.

Mijn werkdagen zijn: maandag (Driebergen), dinsdag, woensdag en donderdag (Veenendaal).

 

Aline Ewalds

Psychiater

 

Stefanie Maas

GZ-psycholoog

Sinds 2016 ben ik werkzaam bij GGZ Heuvelrug. Ik heb met name kennis op gebied van angst- en stemmingsklachten, traumagerelateerde klachten en klachten voortkomend uit bepaalde persoonlijkheidstrekken (of patronen) waardoor je op een bepaald punt in je leven kan vastlopen. Behandeling doe ik veel middels technieken uit de Cognitieve gedragstherapie en Schematherapie. Ook bied ik EMDR waar nodig.

Naast behandeling houd ik mij graag bezig met het verrichten van psychologische onderzoeken, bijvoorbeeld als er een gerichte vraag is voor autismespectrumproblematiek, AD(H)D of als er een specifiek vraagstuk speelt in de behandeling.

Ik vind het belangrijk dat cliënten zich op hun gemak voelen, een prettige werkrelatie op te bouwen en behandeling op maat te bieden (wel vanuit een duidelijk werkkader).

In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn gezin en katten. Verder houd ik erg van lekker eten en tafelen, mooie reizen maken met de backpack en ben sportief bezig op zijn tijd.

Mijn werkdagen zijn: maandag, woensdag en donderdag (Driebergen en Veenendaal).

 

Mirthe van den Berg

Psycholoog

 

Verwijzer?

Bent u een verwijzer? Hier vindt u het verwijsformulier.

Contact

Praktijk Driebergen-Rijsenburg
Arnhemse Bovenweg 285 N
3971 MH Driebergen-Rijsenburg

Praktijk Veenendaal
Nijverheidslaan 1-3
3903 AL Veenendaal

t: 0343 – 522 667
f: 0343 – 522 607
info@ggzheuvelrug.nl