Onderwijs

onderwijs

Opleiding tot GZ-psycholoog

GGZ-Heuvelrug is als praktijkinstelling betrokken bij de opleiding tot GZ-psycholoog. Deze opleiding is bedoeld voor afgestudeerde psychologen op universitair niveau die zich verder willen bekwamen in het werken in de gezondheidszorg. Wij vinden het belangrijk een lerende organisatie te zijn en participeren dan ook van harte in deze opleiding.

De opleiding voor GZ-psycholoog is een vast onderdeel van het dagelijks werk binnen GGZ-Heuvelrug. Naast de formele structuur van praktijkopleider, werkbegeleider en supervisoren, is er sprake van een open werkhouding waarin collega’s veel betrokkenheid laten zien naar elkaar en dus ook naar de opleidelingen. Momenteel hebben wij opleidelingen voor de differentiatie kinderen & jeugd, volwassenen en ouderen. Deze laatste opleidingsplaats is in consortium met ISZ de Brug te Driebergen. De praktijkopleiding is gekoppeld aan de RINO Groep die de opleiding organiseert en het cursorisch gedeelte verzorgt.

Supervisie & Leertherapie

In het team van GGZ-Heuvelrug is veel expertise aanwezig welke relevant is voor verschillende opleidingen en vervolgopleidingen binnen de geestelijke gezondheidszorg. Er zijn zowel supervisiemogelijkheden voor GZ-psychologen, klinisch psychologen en pschotherapeuten in opleiding als deelnemers aan opleidingstrajecten voor Specialistische Psychotherapie Verenigingen.

Binnen het team van GGZ-Heuvelrug zijn er supervisoren die erkend zijn voor de opleiding tot GZ-psycholoog, psychotherapeut, klinisch psycholoog, psychiater, cognitieve gedragstherapeut (VGCt), systeemtherapeut (NVRG), schematherapeut (Nederlandse Vereniging voor Schematherapie) en psychodiagnosticus (theorie gestuurde profiel interpretatie).

Er is gelegenheid voor het volgen van leertherapie voor klinisch psychologen, psychiaters en psychotherapeuten in opleiding. Tevens is er erkenning door de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP) en de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie (NVRG). Informeer naar de mogelijkheden!