Schematherapie

Schematherapie

Je hebt het gevoel beter uit de verf te moeten kunnen komen. Iets in je persoonlijkheid houdt je echter tegen. Mogen ze me wel? Ben ik wel goed genoeg? Kan ik dat wel aan? Dergelijke en andere twijfels weerhouden je ervan echt goed uit de verf te komen. Beter begrijpen wie je bent kan dan de manier zijn om de weg weer te vinden en je vleugels uit te slaan.

Wat is schematherapie?

Schematherapie is een vorm van therapie voor je persoonlijkheid die het meest wetenschappelijk beproefd is. De therapie werkt met diverse technieken waaronder cognitieve gedragstherapie, experiëntiële technieken, gedragsexperimenten etc.
Schema’s zijn scripts voor interpretatie en gedragskenmerken die zo natuurlijk voor je zijn dat je ze vaak zelf niet opmerkt, maar die wel je beleving enorm beïnvloeden. Vervolgens gaan we aan de hand van gebeurtenissen uit jouw eigen dagelijkse leven onderzoeken hoe deze schema’s voor jou werken en wat alternatieven zouden kunnen zijn.

Schematherapie in groepsverband

GGZ Heuvelrug is gespecialiseerd in schematherapie in groepsverband. Enkele jaren geleden zijn wij hier als één van de eerste GGZ-instellingen mee begonnen en gaandeweg de jaren hebben we ons aanbod steeds verder uitgebreid. Onze ervaring is dat deze groepssessies goede resultaten opleveren. Je kunt veel leren van anderen en je staat er nooit alleen voor. Daarnaast geeft deze opzet ons de mogelijkheid om de kwaliteit van zorg te verbeteren, ondanks forse bezuinigingen in de gezondheidszorg. We bieden intussen verschillende groepen aan, zodat er altijd een vorm van schematherapie is die bij jou past.

Welke resultaten levert het op?

Na het volgen van de groepssessies heb je meer zicht op je valkuilen en hoe ze je leven beïnvloeden. Soms heb je daar voldoende aan, maar het kan ook zijn dat je de vervolgsessies wilt volgen. Een volledige schematherapie die gericht is op vroeg aangeleerde en hardnekkige schema’s bestaat uit herhaling van de losse groepssessies tot zes maal of meer. Voor minder hardnekkige schema’s kunnen één of enkele sessies volstaan.
Wil je meer informatie over schematherapie? Neem dan contact met ons op!

 

Verwijzer?

Bent u een verwijzer? Klik dan door naar Zorgdomein.

Contact

Praktijk Driebergen-Rijsenburg
Arnhemse Bovenweg 285 N
3971 MH Driebergen-Rijsenburg

Praktijk Veenendaal
Nijverheidslaan 1-3
3903 AL Veenendaal

t: 0343 - 522 667
f: 0343 - 522 607
info@ggzheuvelrug.nl