Klachtgerichte oplossingen 

Bij klachtgerichte oplossingen wordt er een oplossing gezocht bij een bepaalde klacht die jij ervaart. Dit kan op het gebied van relatie of gezin zijn, maar bijvoorbeeld ook bij angst of depressie.

Leren omgaan met angst en depressie

Van nature wisselt onze stemming en angst. Soms kan een sombere of angstige periode te diep of te lang zijn of lijkt juist het optimisme buiten proportie. Blijf er niet mee zitten, trek aan de bel. Onze therapeuten kunnen putten uit jarenlange ervaring en een scala aan therapieën, zodat er altijd een klachtgerichte oplossing voor jou gevonden kan worden.
Angst is een emotie die we als mens soms erg lastig kunnen verdragen. Deze emotie neemt dan bezit van ons en we proberen er op allerlei manieren van af te komen. Wij leren je de angst beter te begrijpen. Hierdoor zal deze je niet meer zo overspoelen en krijg je hier meer grip op. We zetten hiervoor onder andere cognitieve gedragstherapie in.

Als je een depressie hebt meegemaakt, weet je hoe heftig dat is. Je wilt herhaling in de toekomst graag voorkomen. Wij helpen je daarbij. Samen met jou kijken we hoe we het risico op terugval in depressie kunnen verminderen. Uit onderzoek, uitgevoerd in het AMC, blijkt de door ons gebruikte training beschermend te werken tegen depressieve terugval over een periode van 5,5 jaar!

Om een plan te maken om een terugval in de toekomst te voorkomen bieden wij ook nog het terugval preventieplan. Samen met je behandelaar maak je een plan waarin risicogebeurtenissen onder de loep worden genomen, risicosignalen worden besproken en een constructieve manier waarop je daarmee om kan gaan wordt vastgelegd.

Werken aan je relatie

Elke relatie kent zijn uitdagingen. Soms zijn deze groter, gecompliceerder of blijvender dan dat je lief is. Hulp van een professional is dan een uitkomst. Onze behandelaars zijn er voor mensen die in sessies willen werken aan hun relatie, die willen begrijpen hoe ingesleten patronen leiden tot herhaling van dezelfde problemen met als doel deze knopen definitief te ontwarren om samen weer echt gelukkig te zijn of voor mensen die in sessies willen werken aan verbetering van hun manier van samenleving. Die geloven in de kracht van hun gezin of familie om problemen op te lossen en samen de weg te vinden naar een gelukkige toekomst.
Wij werken met systeemtherapie, een psychotherapeutisch specialisme speciaal gericht op samenlevingsverbanden, het begrijpen en verbeteren van de kwaliteit van samenleven.

 Na het volgen van een consult ben je weer een stap verder in het begrijpen van je relaties of gezin en jouw persoonlijk functioneren daarin en wat je kan doen om dit te verbeteren. Een complete therapie bestaat meestal uit meerdere consulten.

Verwijzer?

Bent u een verwijzer? Klik dan door naar Zorgdomein.

Contact

Praktijk Driebergen-Rijsenburg
Arnhemse Bovenweg 285 N
3971 MH Driebergen-Rijsenburg

Praktijk Veenendaal
Nijverheidslaan 1-3
3903 AL Veenendaal

t: 0343 - 522 667
f: 0343 - 522 607
info@ggzheuvelrug.nl