Merk je dat je steeds in dezelfde valkuilen loopt, terwijl je je had voorgenomen het anders aan te pakken? Doe je steeds dezelfde dingen, maar krijg je je gedrag niet verandert? Weet je wel wat je moet doen, maar werkt je gevoel je tegen? Dan zou schematherapie weleens iets voor jou kunnen zijn!

Schematherapie is een gedragstherapie die elementen uit verschillende therapievormen combineert. Het helpt om de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en zorgt ervoor dat deze patronen kunnen veranderen. Vaak ligt deze oorsprong in vervelende gebeurtenissen in je jeugd. Door deze gebeurtenis is een ‘gevoelige plek’ ontstaan, die je meeneemt in je volwassen leven. Dit kan ervoor zorgen dat je bijzonder heftig reageert op bepaalde situaties, waarbij de emotionele reactie niet in verhouding staat tot de ernst van de gebeurtenis.

Schematherapie in Zeist en Driebergen
Bij GGZ-Heuvelrug hebben wij diverse psychologen die gespecialiseerd zijn in schematherapie. Vanuit onze vestigingen in Driebergen en Zeist hebben zij al vele mensen mogen helpen om schema’s te doorbreken. Het blijkt een effectieve behandelmethode te zijn voor moeilijk behandelbare psychische stoornissen.

Ben of ken je iemand met bijvoorbeeld een persoonlijkheidsstoornis? Neem dan contact op met onze psychologen in Zeist en Driebergen. Wellicht is schematherapie ook in jouw geval de juiste oplossing!

PS: Binnenkort gaan we schematherapie ook in groepsverband aanbieden. Houd hiervoor onze website en Facebook-pagina in de gaten!