Persoonlijkheid & ontwikkeling

Soms komen we niet zo uit de verf zoals we zouden willen. Iets houdt ons tegen of we liggen in de knoop met onszelf. Beter begrijpen wie je bent kan dan de manier zijn om de weg weer te vinden en je vleugels uit te slaan.

Ken je persoonlijke valkuilen
Voor wie: Je hebt het gevoel beter uit de verf te moeten kunnen komen. Iets in je persoonlijkheid houdt je echter tegen. Mogen ze me wel, ben ik wel goed genoeg, kan ik dat wel aan, of een andere twijfel weerhoudt je ervan echt goed uit de verf te komen.

Werkwijze: We starten met het analyseren van je schema’s middels een vragenlijst. Schema’s zijn scripts voor interpretatie en gedragskenmerken die zo natuurlijk voor je zijn dat je ze vaak zelf niet opmerkt, maar die wel je beleving enorm beïnvloeden. Vervolgens gaan we aan de hand van gebeurtenissen uit jouw eigen dagelijkse leven onderzoeken hoe deze schema’s voor jou werken en wat alternatieven zouden kunnen zijn.

Resultaat: Na het volgen van deze module heb je meer zicht op je valkuilen en hoe ze je leven beïnvloeden. Soms heb je daar voldoende aan, maar het kan ook zijn dat je de vervolgmodule “je valkuilen te lijf ” wilt volgen.

Je valkuilen te lijf
Voor wie: Deze module is voor mensen die de module “ken je persoonlijke valkuilen” hebben doorlopen en actief willen trainen deze in hun dagelijks leven te herkennen, door te werken en er verandering in willen brengen.

Werkwijze: Er wordt gewerkt met methoden uit de schematherapie. Een vorm van therapie voor je persoonlijkheid die het meest wetenschappelijk beproefd is. De therapie werkt met diverse technieken waaronder cognitieve gedragstherapie, experientiële technieken, gedragsexperimenten etc.

Resultaat: Na het volgen van deze module ben je beter in staat je valkuilen tijdig te herkennen en de controle over je leven weer op je te nemen. Sommige mensen hebben genoeg aan één module. Een volledige schematherapie die gericht is op vroeg aangeleerde en hardnekkige schema’s bestaat uit herhaling van deze module tot zes maal of meer. Voor minder hardnekkige schema’s kunnen één of enkele modules volstaan.

Deze module is ook beschikbaar via coaching door expert

Deze module is ook beschikbaar via coaching door expert

Effectief communiceren
Voor wie: Voor iedereen die op een andere, effectievere manier wil leren communiceren.

Werkwijze: Een praktische, eenvoudige en doeltreffende methode die je structuur geeft in een gesprek, ook als je wordt overspoeld door heftige emoties.

Resultaat: Je hebt minder conflicten door een positievere en duidelijke manier van communiceren. Ook ben je je bewuster van interpretaties en oordelen. Daarnaast neemt je assertiviteit toe en verbetert de samenwerking door een effectievere communicatie.

Deze module is ook beschikbaar via coaching door expert

Contact

Praktijk Driebergen-Rijsenburg
Arnhemse Bovenweg 285 N
3971 MH Driebergen-Rijsenburg

Praktijk Zeist
Laan van Beek en Royen 40
3701 AK Zeist

Praktijk Veenendaal
Nijverheidslaan 1-3
3903 AL Veenendaal

t: 0343 - 522 667
f: 0343 - 522 607
info@ggzheuvelrug.nl