In ons vorige blog werd de helpende werking van stress beschreven. Het kan echter ook gebeuren dat ons lichaam op zoek is naar een nieuwe balans, doch dat deze niet gevonden wordt. Het stress systeem raakt dan ontregeld. Uit allerlei onderzoeken blijkt dat er dan ook allerlei andere regelmechanismen van slag raken. Hierdoor kunnen we gevoeliger worden voor infectieziektes, psychische klachten krijgen, een groter risico op hart- en vaatziekten ontwikkelen, slaapproblemen oplopen etc. Op eigenlijk elk orgaansysteem kan het ontregelde stress-systeem een negatief effect hebben.

Christina van der Feltz-Cornelis heeft deze allemaal beschreven in haar boek ‘Het stressbeeld’. Een aanrader voor een ieder die meer wil weten over het (ontregelde) stress systeem en wat daaraan te doen!

Wil je ook een krachtige methode ontwikkelen om stress te herkennen en te verminderen? Onze coaches helpen u daar bij. Maak een afspraak via het secretariaat van GGZ Heuvelrug: 0343 522667.

Doe de stresstest
Ben je benieuwd hoe hoog jouw stressniveau is? Beantwoord de 10 vragen van onze stresstest en je weet het binnen enkele minuten!