Ons lichaam is voortdurend op zoek naar een natuurlijke balans. Onze omgeving zorgt er echter voor dat we steeds weer uit balans raken. Gelukkig hebben we als mens een groot aantal mechanismen ontwikkeld om weer terug in balans te komen. De stress respons helpt daarbij!

Met ons brein kunnen we zelfs bedenken dat er mogelijk gevaar gaat komen. Ons lichaam reageert daarop ook met stress. We worden meer alert en kunnen daardoor het mogelijke gevaar en disbalans afwenden!

Kelly McGonigal vertelt in haar inspirerende TedTalk over een onderzoek waaruit blijkt dat de stress respons ook gepaard gaat met de afgifte van oxytocine. Hierdoor zoeken we tijdens stress naar sociale steun, wordt de binding hechter en neemt onze veerkracht toe. Daarnaast vertelt ze dat het belangrijk is om de stress die we ervaren als helpend te gaan zien. Het ervaren van deze stress leidt dan tot meer kracht!

Wil je ook op een krachtige, helpende manier over stress gaan denken? Onze coaches helpen u daar bij. Maak een afspraak via het secretariaat van GGZ Heuvelrug: 0343 522667.

Doe de stresstest
Ben je benieuwd hoe hoog jouw stressniveau is? Beantwoord de 10 vragen van onze stresstest en je weet het binnen enkele minuten!