De hele wereld is in de ban van een pandemie. Het coronavirus en de bijbehorende ziekte COVID-19 drukken een zware stempel op onze samenleving. Maar gelukkig beginnen we onze draai te vinden. Ook bij GGZ Heuvelrug hebben we de mogelijkheden gevonden om onze cliënten de beste zorg te bieden. We krijgen hier veel vragen over, dus we leggen graag uit hoe dat in zijn werk gaat.

Verreweg de meeste consulten vinden momenteel online plaats. Gelukkig zijn er goede opties om onze cliënten op afstand te helpen, zoals beeldbellen. We merken hierbij dat deze werkwijze ook een paar mooie voordelen biedt. Zo kunnen onze specialisten sneller even overleggen, waardoor de cliënt nog sneller en beter geholpen kan worden. Ook scheelt het (veel) reistijd. Om die reden zien wij bijvoorbeeld een toename van cliënten die via de vermoeidheidkliniek komen. Voor deze doelgroep was het reizen een drempel, die nu niet meer aanwezig is. Heel fijn dat wij deze mensen nu ook een helpende hand kunnen bieden! Ten slotte geven veel cliënten aan dat een sessie in hun eigen vertrouwde omgeving goed voelt. 

EMDR en groepstherapie gaan gewoon door
Ook de wat complexere therapievormen kunnen online prima toegepast worden. Een EMDR-sessie bijvoorbeeld voeren wij ook via beeldbellen uit. Dit hebben wij direct vanaf het begin van de maatregelen gedaan en de resultaten zijn even effectief als wanneer de cliënt en therapeut in dezelfde ruimte zitten.

Bij groepstherapie zien we ook mooie resultaten. Onze groepsessies vinden uiteraard ook online plaats. De dynamiek is daarbij natuurlijk anders, maar zeker niet minder dan tijdens de fysieke bijeenkomsten. De online groepstherapie is daarmee minstens even effectief als de fysieke vorm.

U blijft welkom!
U leest het: ook online kunnen onze specialisten u de zorg bieden die u verdient. Wilt u weten waarmee wij u kunnen helpen? Bekijk dan ons aanbod. Wilt u zich aanmelden? Hier vindt u het aanmeldformulier.