Volwassenen

Volwassenen

De geestelijke gezondheidszorg is door de overheid en verzekeraars in 2014 flink op de schop genomen (voor meer informatie klik hier). De zorg voor o.a. aanpassingsstoornissen, relatie-, ouder/kind-, rouw- en identiteitsproblemen zijn uit het basispakket geschrapt. Enkel zorg voor psychische aandoeningen wordt nog binnen strakke kaders vergoed in de Generalistische Basis GGZ en, bij meer complexe aandoeningen, in de Specialistische GGZ. Voor alle andere zorgvragen ben je aangewezen op de “vrijelijn”. zorg die je zelf dient te financieren, al dan niet met een beroep op je aanvullende polis of werkgever.

Wij bieden onze zorg in modules en consulten. Een module is een traject bestaande uit vijf consulten. Een consult omvat 45 minuten directe contacttijd. Tijdens de intake stellen wij een “zorgpad” voor je samen dat is toegesneden op jouw vraag.

Heb je recht op verzekerde zorg, dan krijg je van ons een “basic zorgpad” aangeboden. Dit kunnen we eventueel aanvullen tot een “premium” variant. Het “basic zorgpad” is specifiek gericht op jouw aandoening en past binnen de richtlijnen die je verzekeraar aan ons stelt. Het “premium zorgpad” bevat daarnaast ook onderdelen die wij verder in jouw belang achten, bijvoorbeeld gericht op persoonlijke ontwikkeling of het verder vergroten van jouw veerkracht. Deze “premium” onderdelen worden je dan aangeboden in de vrijelijn. Kom je voor een aandoening, probleem of vraag die buiten de verzekerde zorg valt, dan stellen wij binnen de vrijelijn een zorgpad voor jou samen dat optimaal past bij jouw vraag en budget.

Door deze werkwijze weet je van te voren hoe jouw zorgtraject er uit ziet, wat de kosten zijn en welk deel jouw verzekeraar vergoedt.

Bekijk hier de zorglijnen die wij aanbieden