Onlangs zijn tien van onze behandelaars gecertificeerd als PEPP4ALL trainer. PEPP4ALL is een wetenschappelijk bewezen methode om bij een chronische aandoening (weer) autonomie te krijgen over je mentale gezondheid. Een methode die dus perfect aansluit bij de filosofie van GGZ Heuvelrug!

Wij staan voor de best mogelijke zorg. En wij zijn er van overtuigd dat dit betekent dat je als cliënt de regie weer in eigen hand moet krijgen. Anders raak je in een neerwaartse spiraal, waar je moeilijk uitkomt. Daarom zijn we ook zo enthousiast over de PEPP4ALL-methodiek.

Patiënt én partner staan centraal
Uniek aan PEPP4ALL is dat deze methode zich niet alleen richt op de patiënt, maar ook op diens partner/mantelzorger. Door de partner in het proces te betrekken, zijn de goede resultaten veel beter te borgen. Zowel patiënt als partner/mantelzorger krijgen handvatten aangereikt om psychische en psychosociale gevolgen beter te managen. Hierdoor zal de kwaliteit van leven positief veranderen. De focus ligt daarbij op mogelijkheden in plaats van op beperkingen. Een positieve insteek die goed past bij het gedachtengoed van onze behandelaren.

PEPP4ALL trainingen worden in groepsverband gegeven. In maart starten we met de eerste groepen. Heb je interesse om deel te nemen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!