Wij bieden een nieuwe therapiegroep voor volwassenen aan die in hun jeugd te maken hebben gehad met emotionele verwaarlozing of een emotioneel tekort. Dit wordt ook wel Childhood Emotional Neglect (CEN) genoemd. Het is gebleken dat 40% van de volwassenen met CEN te maken heeft gehad. Daarom pakken wij dit nu breder aan.

CEN

Je kan last hebben van CEN wanneer het je ouders niet is gelukt om in je emotionele behoeftes te voldoen toen je een kind was. Aangezien de ervaringen van je kindertijd invloed hebben op wie je als volwassene bent, kan CEN grote effecten hebben op je huidige relaties. Omdat je emoties als kind niet erkend of geaccepteerd zijn, kan het bijvoorbeeld zijn dat je moeite hebt om je eigen emoties te vertrouwen. Het kan ook zijn dat je erg streng bent voor jezelf en je woede op jezelf richt, dat je je schaamt voor je gevoelens of dat je jezelf de schuld geeft van je problemen en je pijn verborgen houdt. Dit zijn slechts enkele voorbeelden.

Schematherapie 

In onze schematherapiesessies bleek CEN een veelvoorkomend schema te zijn. Het zijn vaak problemen die sluimeren en waar je je niet per se direct bewust van bent. Emotionele tekorten zijn onzichtbaar. Vaak wordt het omschreven als een gevoel dat er iets mis is, maar dat ze niet zeker weten wat het is. Door dit aan te pakken en erachter te komen waar het vandaan komt, kun je betere relaties opbouwen.

Wil je meer informatie over de therapie? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!