Binnen GGZ-Heuvelrug vinden we het belangrijk dat jij als cliënt daadwerkelijk centraal staat! We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te ondersteunen om tot de door jou gewenste psychische verandering te komen.

De afgelopen maanden hebben we een aantal digitale “tools” ontwikkeld die je daarbij kunnen helpen. Het doel van deze tools is om jou meer regie en zeggenschap te geven in jouw behandel- en verandertraject. Op deze manier willen wij naast jou komen te staan en de samenwerking versterken. Tot slot is het behandeltraject hierdoor transparanter.

Hoe ziet dit er voor jou uit?

De eerste ‘tool’ is dat jij als cliënt zelf een rapportage gaat schrijven over jouw behandelsessie. Dit noemen wij de G.R.I.P. (Groei en Regie In je Persoonlijke ontwikkeling) module.  Wij vinden het niet alleen belangrijk dat de behandelaar wat opschrijft over wat jullie in de behandelsessie hebben besproken maar ook juist wat jij belangrijk vindt uit de sessie. We stellen je binnen G.R.I.P. de volgende vragen:

  • Wat haal jij uit de sessie?
  • Wat ga jij de komende week doen om hiermee aan de slag te gaan?

Hierdoor versterken we de samenwerking en ervaar je meer regie en zeggenschap in jouw behandeltraject.

De tweede  ‘tool’ is dat jij als cliënt je eigen dossier kan inzien. Hiermee willen wij transparantie bieden en hopen wij meer samenwerking tot stand te brengen. Je kan meelezen met wat jouw behandelaar opschrijft over je behandeltraject. Deze tool is nog in ontwikkeling. In de toekomst zal hier nog meer informatie zichtbaar zijn zoals: correspondentie met de huisarts, intake verslagen, behandelplannen, et cetera.

Deze ‘tools’ zijn per 23 augustus voor iedereen beschikbaar. Mocht je hier nog vragen over hebben of meer informatie wensen dan kan je terecht op locatie bij onze project medewerkers. Zij zijn 5 dagen per week beschikbaar op locatie om jou op weg te helpen en vragen te beantwoorden. Ook zijn zij te bereiken op: beleidsmedewerker@ggzheuvelrug.nl of op 06-51393075.