Wilt u als huisarts eenvoudig overleggen en samenwerken met andere zorgprofessionals? Dat kan! U kunt een GZ-professional van GGZ Heuvelrug inschakelen voor een consultatie. Hierdoor krijgt u meer inzicht in de aanwezige problematiek. Zo wordt u als huisarts meer ontlast, wordt uw cliënt op weg geholpen en krijgt u een passend advies voor behandeling. Hoe dit proces eruitziet en wat de voordelen hiervan zijn, leggen wij in dit blog graag uit. Lees snel verder!

Het proces

Als huisarts kunt u ons inschakelen voor een consult. Dit kunt u eenvoudig aanvragen via ZorgDomein. In dit gesprek zullen we uw vraag en de vraag van uw cliënt zo goed mogelijk beantwoorden. Dit verslag krijgt u via Edifact naar u toegestuurd.

Het gaat dus om eenmalig consult. Het consult zal zo’n drie kwartier in beslag nemen. Na uw aanmelding via Zorgdomein nodigt ons secretariaat uw cliënt uit. We trachten de consultatie binnen 2 weken na uw aanmelding uit te voeren. Het verslag wordt u binnen enkele dagen na het consult toegestuurd.

De voordelen van deze samenwerking

Voor zowel de cliënt als de huisarts heeft deze samenwerking voordelen. We noemen ze voor u op:

  • U als huisarts wordt ontlast.
  • U kunt op deze wijze op een laagdrempelige manier de expertise van een psychiater inschakelen.
  • De psychiater helpt u en uw cliënt weer op weg.
  • Er wordt een diagnose gesteld.
  • Er wordt advies gegeven over de volgende behandelstap.

Kosten

De kosten van de consultatie bedragen 180 euro voor een psychiatrische consultatie. De kosten voor een eenmalig psychiatrisch consult worden bij u gefactureerd. U kunt hiervoor financiering aanvragen bij de zorgverzekeraar via de POH-GGZ module Consultatie.

GGZ Heuvelrug

Bij GGZ Heuvelrug heeft u 3 zekerheden. Ten eerste staat de cliënt centraal. Onze organisatie is klein genoeg om het persoonlijke aspect niet uit het oog te verliezen, maar groot genoeg om de beste kwaliteit zorg te bieden. Daarvoor hebben wij een team van specialisten. Omdat wij alle specialismen in eigen huis hebben, wordt er nauw met elkaar samengewerkt om de beste zorg te bieden. Ten slotte hebben wij korte wachtlijsten. Wij hanteren actief beleid om de wachtlijst zo kort mogelijk te houden. Hierdoor hoeft er niet lang gewacht te worden op de beste zorg.

Zullen we samenwerken voor de beste zorg voor iedereen?