Het einde van het jaar nadert, waarmee ook de mogelijkheid komt om van zorgverzekering te wisselen. Dit is dan ook hét moment om nog eens goed na te denken over de zorgverzekering die het beste bij jou past. Want jij hebt de keuze om voor de beste zorg te kiezen.

Vrije keuze in de zorg wordt steeds minder vanzelfsprekend. De macht van de zorgverzekeraars wordt alsmaar groter, zij bepalen voor een groot deel welke koers zorgaanbieders moeten varen. Maar dit geldt niet als je kiest voor een zuivere restitutiepolis van bijvoorbeeld ONVZ. Met een dergelijke verzekering heb je maximale keuzevrijheid.

Van budgetpolis tot zuivere restitutiepolis
Er zijn diverse soorten zorgverzekeringen. In onderstaande tabel is duidelijk te zien wat de verschillen zijn. Bij de budgetpolis bepaalt de zorgverzekeraar bij welke zorgaanbieder je terecht kunt, bij een zuivere restitutiepolis bepaal jij wie jouw zorg biedt.

GGZ-Heuvelrug gaat voor de beste zorg
Wij staan voor het bieden van de best mogelijke zorg. Omdat wij het belang van onze cliënten boven dat van de zorgverzekeraars stellen, hebben wij ook voor 2017 geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Heb je een budget- of naturapolis? Dan wordt onze zorg beperkt vergoed. Kies je voor een restitutiepolis? Dan worden jouw zorgkosten (voor een groot deel) vergoed. Kies dus voor kwaliteit en stap over op een restitutiepolis.