Een slechte nacht kan niet zoveel kwaad. Als je drie of meer beroerde nachten op een rij hebt kan dat leiden tot een verhoging van het stress hormoon cortisol, zo blijkt uit een Finse studie (2007). Door de verhoging van dit stress hormoon val je vervolgens nog slechter in slaap. Heb je slaapproblemen, dan kan je de volgende 7 tips mogelijk gebruiken om je slaap te verbeteren:

  1. Gebruik je bed alleen om te slapen. Niet voor activiteiten die je overdag doet (zoals lezen en tv kijken).
  2. Begin de dag met lichaamsbeweging en doe ’s avonds ontspannende oefeningen.
  3. Doe overdag geen dutje, tenzij je slaperigheid gevaarlijk wordt. Slaap in ieder geval niet langer dan ½ uur.
  4. Drink zo weinig mogelijk alcohol, koffie en mijd chocolade en nicotine na 12 uur ’s middags.
  5. Drink niet teveel vocht voor je naar bed gaat.
  6. Maak van je slaapkamer een fijne en rustige plek. Zorg voor een goed matras.
  7. Doe het rustig aan voor je naar bed gaat: doe geen spelletjes en gebruik geen telefoons, tablets e.d. Bouw je dag rustig af met bijvoorbeeld rustgevende muziek.

Werken deze tips niet? Het zou kunnen zijn dat er dan sprake is van chronische stress. MindKing heeft een programma ontwikkeld waarin je leert om 24 uur per dag je stress-systeem te reguleren! Hierin zitten een aantal onderdelen waardoor je beter leert met slapen en niet slapen om te gaan. We maken daarbij onder andere gebruik van de slaaprobot van Somnox. Meer informatie over dit programma: klik hier!

Doe de stresstest
Ben je benieuwd hoe hoog jouw stressniveau is? Beantwoord de 10 vragen van onze stresstest en je weet het binnen enkele minuten!