Waarneming & associatie

Allemaal zien we wel eens iets dat bij een tweede blik geheel anders bleek. Ook hebben we wel eens een inval die ook onszelf verrast. Sommige mensen hebben dat vaker en intenser dan anderen. Goed voor je creativiteit, maar soms ook lastig om mee om te gaan. Wil je daar helderheid of hulp bij hebben?

Klopt het wel wat ik hoor en/of zie?
Voor wie: In deze module besteden we aandacht aan wat je waarneemt in je omgeving en bij jezelf. Je bent in gesprek met een psychiater die luistert en met je meekijkt naar hoe jij je omgeving waarneemt.

Werkwijze: Gesprekken met een psychiater en het invullen van één of meerdere vragenlijsten. Daarna wordt de uitkomst besproken en wordt er gekeken hoe je met jouw belevingen om kan gaan.

Resultaat: Na de module heb je meer zicht op jouw waarneming en ben je beter in staat om hiermee om te gaan.

Voorkomen van terugval: het terugval preventieplan!
Voor wie: Iedereen die psychische klachten heeft gehad en een plan wil maken om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Werkwijze: Samen met je behandelaar maak je een plan waarin risicogebeurtenissen onder de loep worden genomen, risicosignalen worden besproken en een constructieve manier waarop je daarmee om kan gaan wordt vastgelegd.

Resultaat: Aan het einde van het traject heb je op papier een bij jouw passend plan waarmee je op een opbouwende manier kunt omgaan met risicogebeurtenissen

Deze module is ook beschikbaar via coaching door expert

Deze module is ook beschikbaar via coaching door expert

Medicamenteuze behandeling
Voor wie: Wil je onderzoeken of je klachten medicamenteus te beïnvloeden zijn? Een van onze psychiaters kan dan met je meedenken of dit je kan helpen. Indien dat het geval is, zal hij of zij deze medicijnen aan je voorschrijven.

Werkwijze: Farmacotherapie. We baseren ons daarbij op de richtlijnen zoals deze zijn opgesteld door de beroepsvereniging.

Resultaat: Je hebt onderzocht of medicijnen de aanwezige klachten kunnen veranderen. De module wordt gevolgd door een advies aan jou en je verwijzer over hoe verder te gaan met behandeling door middel van medicijnen.

Oog voor mijn zieke familielid, zonder mezelf uit het oog te verliezen
Voor wie: Ouders, broers/zussen en/of partner van iemand die langdurig problemen heeft als gevolg van een psychose.

Werkwijze: In gesprekken met een psychiater krijg je uitleg over de stoornis en wat daarvan de gevolgen zijn voor iemands functioneren bijvoorbeeld op het gebied van zelfzorg, autonomie en communicatie. We inventariseren de zaken waar je tegen aanloopt en bedenken manieren om daar mee om te gaan.

Resultaat: Je bent beter in staat de zorg voor jouw familielid te dragen, zonder overbelast te raken.

Deze module is ook beschikbaar via coaching door expert

Contact

Praktijk Driebergen-Rijsenburg
Arnhemse Bovenweg 285 N
3971 MH Driebergen-Rijsenburg

Praktijk Zeist
Laan van Beek en Royen 40
3701 AK Zeist

Praktijk Veenendaal
Nijverheidslaan 1-3
3903 AL Veenendaal

t: 0343 - 522 667
f: 0343 - 522 607
info@ggzheuvelrug.nl