Stemming & angst

Van nature wisselt onze stemming en angst. Soms kan een sombere of angstige periode te diep of te lang zijn of lijkt juist het optimisme buiten proportie. Blijf er niet mee zitten, trek aan de bel.

Grip op je angst -basic-
Voor wie: Voor iedereen die op een andere manier wil leren omgaan met aanwezige angstklachten.

Werkwijze: Cognitieve gedragstherapie.

Resultaat: Angst is een emotie die we als mens soms erg lastig kunnen verdragen. Deze emotie neemt dan bezit van ons en we proberen er op allerlei manieren van af te komen. In deze behandelmodule leer je de angst beter te begrijpen. Hierdoor zal deze je niet meer zo overspoelen en krijg je hier meer grip op. Tevens maak je in deze module een start met het op een andere manier omgaan met angstklachten, door middel van technieken uit de cognitieve gedragstherapie. Ook leer je dat spanning en ontspanning niet samen gaan. Het actief leren oproepen van ontspanning zal de spanning (en angst) verminderen.

Cognitieve Therapie -verdieping-
Voor wie: Voor iedereen die op een andere manier wil leren omgaan met aanwezige angst of somberheidsklachten. Deze module is primair gericht op angstaanjagende of somber makende gedachten.

Werkwijze: Cognitieve therapie. Dit is een therapievorm die bij allerlei klachten en aandoeningen de 1e voorkeurs behandeling is.

Resultaat Je hebt geleerd hoe je op een andere manier met angstaanjagende en somber makende gedachten om kunt gaan. Ze zullen minder vat op je hebben en daardoor zal je vrijer en prettiger in het leven staan.

Deze module is ook beschikbaar via coaching door expert

Deze module is ook beschikbaar via coaching door expert

Gedragstherapie Therapie -verdieping-
Voor wie: Wil je leren hoe je op een andere manier met angst en somberheidsgevoelens om kan gaan? Tijdens deze module leer je manieren waarop je dit kan doen. Dikwijls neigen we op allerlei ingesleten manieren met onze angst en somberheidsgevoelens om te gaan. Op de korte termijn nemen de klachten dan af, maar op de langere termijn nemen ze mogelijk juist toe. In deze module leer je om je gedragspatronen te herkennen en veranderen.

Werkwijze: Gedragstherapie. Dit is een therapievorm die bij allerlei klachten en aandoeningen de 1e voorkeurs behandeling is.

Resultaat: Je hebt geleerd hoe je op een andere manier met angstaanjagende en somber makende gedachten om kunt gaan. Ze zullen minder vat op je hebben en daardoor zal je vrijer en prettiger in het leven staan.

Niet meer depressief
Voor wie: Iedereen die een depressie heeft doorgemaakt en herhaling in de toekomst wil voorkomen.

Werkwijze: De training is gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie. Samen met jou nemen we het werkboek door dat helpt om het risico op terugval in depressie te verminderen.

Resultaat: Als je deze training hebt gevolgd, is het risico op terugval van depressieve klachten verminderd. Uit onderzoek uitgevoerd in het AMC blijkt deze training beschermend te werken tegen depressieve terugval over een periode van 5,5 jaar!

Deze module is ook beschikbaar via coaching door expert

Deze module is ook beschikbaar via coaching door expert

Voorkomen van terugval: het terugval preventieplan!
Voor wie:  Iedereen die psychische klachten heeft doorgemaakt en een plan wil maken om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Werkwijze: Samen met je behandelaar maak je een plan waarin risicogebeurtenissen onder de loep worden genomen, risicosignalen worden besproken en een constructieve manier waarop je daarmee om kan gaan wordt vastgelegd.

Resultaat: Aan het einde van het traject heb je op papier een bij jou passend plan waarmee je op een opbouwende manier kunt omgaan met risicogebeurtenissen!

Medicamenteuze behandeling
Voor wie: Wil je onderzoeken of je angst of stemmingsklachten medicamenteus te beïnvloeden zijn? Een van onze psychiaters kan dan met je meedenken of dit je zou kunnen helpen. Indien dat het geval is, zal hij of zij de medicijnen aan je voorschrijven.

Werkwijze: Farmacotherapie. We baseren ons daarbij op de richtlijnen zoals deze zijn opgesteld door de beroepsvereniging.

Resultaat: Je hebt onderzocht of medicijnen je stemmings- en angstklachten kunnen veranderen. De module wordt gevolgd door een advies aan jou en je verwijzer over hoe verder te gaan met behandeling door middel van medicijnen.

Deze module is ook beschikbaar via coaching door expert

Ontspanning en Stress Reductie
Voor wie:  Voor eenieder die last heeft van stress en spanning.

Werkwijze: Het stress-reductie programma is een praktische, krachtige en efficiënte training. In deze training krijg je door middel van een computerprogramma feedback over de mate van ontspanning.

Resultaat: Als je deze training gevolgd hebt, zul je merken dat je meer energie hebt en vitaler bent. Tevens merk je dat je minder last hebt van stress, een grotere mentale weerbaarheid bezit en meer in balans bent.

Mindfulness -aandacht voor jezelf-
Voor wie: Voor iedereen die op een andere manier wil leren omgaan met spanning, stress, hyperventilatieklachten en somberheid.

Werkwijze: In het intakegesprek wordt samen met jou onderzocht van welke klacht of ingesleten patroon je het meeste last hebt. Daarna volgt de training. Deze wordt in een groep gegeven. Met behulp van de mindfulness oefeningen leer je op een andere manier omgaan met de aanwezige klachten of het ingesleten patroon. De training bevat veel praktische oefeningen. Aan jou wordt gevraagd om deze oefeningen ook in de thuissituatie toe te passen. Dit kost je ongeveer tussen de 15 en 30 minuten per dag.

Resultaat: Klachten ontstaan dikwijls doordat wij ongewenste gevoelens neigen te bestrijden, gedachtes proberen weg te drukken en ons lichaam niet serieus nemen. Door middel van deze training leer je daar op een andere manier mee om te gaan.

Deze module is ook beschikbaar via coaching door expert

Deze module is ook beschikbaar via coaching door expert

Contact

Praktijk Driebergen-Rijsenburg
Arnhemse Bovenweg 285 N
3971 MH Driebergen-Rijsenburg

Praktijk Zeist
Laan van Beek en Royen 40
3701 AK Zeist

Praktijk Veenendaal
Nijverheidslaan 1-3
3903 AL Veenendaal

t: 0343 - 522 667
f: 0343 - 522 607
info@ggzheuvelrug.nl