Gebeurtenis & trauma

Indringende gebeurtenissen: meestal kunnen we ze een plekje geven, maar soms is de indruk zo groot dat we het niet kunnen plaatsen. De “film” dringt zich ’s nachts of overdag aan ons op. We kunnen het niet meer van ons af zetten. Blijf er niet mee lopen!

Verwerk je nare gebeurtenis met EMDR
Voor wie: Deze behandeling is voor mensen die schokkende traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt, waar zij nog zeer vaak en soms dagelijks last van hebben in de vorm van opdringende herinneringen. Vaak gaan zij ook gedrag vertonen waarbij zij bezigheden, contacten en plekken gaan vermijden om geen herinneringen te hebben.

Werkwijze: Er wordt gewerkt met EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), waarbij gewerkt wordt met het oproepen van de nare herinnering en daarbij tegelijkertijd oogbewegingen worden gedaan. Deze behandeling is op het moment de eerste keuze behandeling voor trauma’s vanwege de goede resultaten.

Resultaat: Na de behandeling kun je aan de traumatische gebeurtenis terug denken zonder veel angst en spanning.

Verwerk je nare gebeurtenis met BEPP
Voor wie: Deze behandeling is voor mensen die schokkende traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt, waar zij nog zeer vaak en soms dagelijks last van hebben in de vorm van opdringende herinneringen. Vaak gaan zij ook gedrag vertonen waarbij zij bezigheden, contacten en plekken gaan vermijden om geen herinneringen te hebben.

Werkwijze: Er wordt gewerkt met de BEPP-methode. Dat wil zeggen dat er eerst aandacht wordt besteed aan psycho-educatie en uitleg over traumatisering is. Daarna worden er sessies besteed aan de verwerking van het trauma met imaginaire exposure en het doen van schrijfopdrachten. Vervolgens is er een onderdeel waarin de betekenisgeving van de doorgemaakte trauma’s aandacht krijgt en er ook ruimte is om afscheid te nemen van je herinneringen.

Resultaat: Na de module heb je je nare gebeurtenis verwerkt en een plek gegeven in je huidige leven, zodat je er geen last meer van hebt.

Deze module is ook beschikbaar via coaching door expert

Deze module is ook beschikbaar via coaching door expert

Contact

Praktijk Driebergen-Rijsenburg
Arnhemse Bovenweg 285 N
3971 MH Driebergen-Rijsenburg

Praktijk Zeist
Laan van Beek en Royen 40
3701 AK Zeist

Praktijk Veenendaal
Nijverheidslaan 1-3
3903 AL Veenendaal

t: 0343 - 522 667
f: 0343 - 522 607
info@ggzheuvelrug.nl