Wellicht ben je de kreet Persoonlijke Gezondheidsomgeving of kortweg PGO al weleens tegengekomen. Het is een perfect hulpmiddel om eenvoudig en overzichtelijk aan je eigen gezondheid te werken. Maar wat is het precies? En hoe werkt het? We leggen het je graag uit.

Het hart van je persoonlijke gezondheidsomgeving wordt gevormd door een app. In deze app houd je zelf je medische gegevens bij. Denk daarbij aan informatie als je bloedgroep, medicijngebruik en vaccinaties. Je kunt ook je smartwatch of andere wearables aan je PGO koppelen. Deze gegevens worden aangevuld door de medische gegevens van alle zorgverleners waar je mee verbonden bent. Dus je huisarts en apotheek, maar ook het ziekenhuis, de psycholoog, de fysiotherapeut enzovoort. Vanuit je PGO kun je ook makkelijk informatie delen met je zorgverleners. Kortom: je PGO wordt dé plek waar je snel en eenvoudig al je belangrijke gezondheidsinformatie kunt vinden en delen.

Persoonlijke Gezondheidsomgeving sterk in ontwikkeling
PGO’s staan nog in de kinderschoenen. Er moeten veel koppelingen gemaakt worden en privacy is natuurlijk een zeer belangrijk punt. Vandaar dat uitwisseling van data met PGO’s stapsgewijs plaatsvindt. En beveiliging van data goed gemonitord wordt. Daarvoor is een nieuwe standaard in het leven geroepen: MedMij. Kies daarom voor een PGO met dit label. Zo weet je zeker dat jouw gegevens volgens strenge eisen beveiligd worden en uitwisseling altijd versleuteld plaatsvindt. 

Ivido is de eerste PGO die gecertificeerd is door MedMij. Net als wij staat Ivido voor het verlenen van de best mogelijke zorg. Vandaar dat wij onze cliënten aanraden om te kiezen voor Ivido als hun Persoonlijke Gezondheidsomgeving.

Regie weer in eigen hand
Bij GGZ Heuvelrug juichen we de komst van PGO’s van harte toe. Met dit instrument heb je (weer) de controle over je eigen gezondheid. Je hebt alle gegevens makkelijk bij de hand, waardoor je eigen gezondheid inzichtelijker wordt. Een belangrijk uitgangspunt om van daaruit je gezondheid verder te verbeteren.

Heb je vragen over PGO’s en de rol van GGZ Heuvelrug hierin? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!