Eind vorige maand werd op een congres van artsen de toekomstvisie 2025 vastgesteld. Deze door de Federatie Medisch Specialisten vastgestelde visie is baanbrekend. Maar wat blijkt? Wij van GGZ Heuvelrug werken al jaren volgens de ideeën uit deze toekomstvisie.

De visie gaat niet meer uit van concurrende zorginstellingen, maar van medici die samenwerken in een netwerk van professionals rondom patiënten. De medisch specialisten zetten vanaf nu de belangen en de kwaliteit van leven van de patiënt bovenaan. Ze delen niet alleen onderling kennis, maar ook met bijvoorbeeld huisartsen en wijkverpleegkundigen. En medische innovaties moeten sneller bij de patiënt komen. Kortom, de medisch specialisten gaan meer samenwerken en gaan de patiënten door een transparantere werkwijze meer laten zien wat ze te bieden hebben.

Niks nieuws

Bij GGZ Heuvelrug is dit echter niks nieuws. Bij ons stond en staat de cliënt altijd al centraal. Door zorgvuldig te overleggen met ondermeer huisartsen en POH-GGZ’ers houden we de lijnen kort. Ook nemen we ruim de tijd om onze cliënten voor te lichten en te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Zo zorgen we ervoor dat onze hoogwaardige zorg toegankelijk en begrijpelijk is.

Maar ook al zijn we blijkbaar al jaren baanbrekend bezig, ook wij proberen continu onze zorg verder te verbeteren. Dus heeft u nog opmerkingen of suggesties, dan horen wij deze natuurlijk graag!